About Me

Far til Peter Mønsted, Jacob Mønsted og Villads Mønsted

Farfar til Liva, Anna, Emil - Olivia, August, Selma - Bjørn, Laurits - alle Mønsted


Født i Hellerup d. 29.11.1951

Student fra Øregaard Gymnasiun 1970

Afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole 1977

FlM har arbejdet som projekterende arkitekt, sagsarkitekt, tegnestueleder og senest i karrieren som bygningsansvarlig arkitekt på Amalienborg Slot


1977 – 1981 Poul Kjærgaards Tegnestue (PKP)

1981 – 1990 Karsten Vibilds Tegnestue, Køge

1990 – 2001 Slots- og Ejendomsstyrelsen (SES)


 

Til karrierens væsentlige opgaver hører et stort antal restaureringer i Køge: Sct. Nicolai Kirke (idé og projekt til kirkens museum, udskiftning af kirkens tag og vinduer) hovedrestaureringer af flere gamle borgerhuse i Køge og af mange af Stevns' middelalderkirker. FlM var bl.a. arkitekten bag den meget omtalte tårnfornyelse i Havnelev Kirke, der i 1987 var godkendt af Nationalmuseet og klar til udførelse, men efter lokale, konservative kræfters pludselige indgreb, måtte vige for en traditionel hovedreparation. Projektering af boliger og fællesbygninger i større nybyggerier har bla. omfattet forsamlingshusene i Tinggården II i Herfølge og Lynggården ved Køge.


Chr. IV's Provianthus ved Christiansborg blev FlM's første opgave i SES. Han var en af hovedkræfterne i arkitektgruppen bag restaureringen og kom til at præge den præmierede ombygning, ikke mindst med sine adgangsrum, nye trapper, elevatorer, gangbroer og trappetårnet ved Rigsarkivet samt indbygningen af den kunstneriske udsmykning af Bjørn Nørgaard, Hans Chr. Rylander, Lars Ravn og Henrik Have.


FlM blev i 1993 tilknyttet restaureringen af Chr. VII's Palæ på Amalienborg, hvor han som sagsarkitekt kom til at forestå genskabelsen af palæets marmorvestibule, på grundlag af sparsomme spor efter nedrivningen i 1794 og historisk arkivmateriale, tilvejebragt af kunsthistoriker Hanne Raabyemagle. Denne unikke opgave blev FlM's svendestykke som retsaureringarkitekt, og det blev løst i samarbejde med et hold af tidens bedste håndværkere og slottets arkitekt, Mogens Kjær-Andersen, arkitekt Grethe Baastrup, billedhugger Jan Siuta (Krakow), guldsmed Torben Hardenberg og billedhugger Bjørn Nørgaard. Projektet blev fulgt tæt hele vejen af Dronning Margrethe, som bidrog med idéen til monogramudsmykningen i vestibulens gulv. FlM var medforfatter og tilrettlægger af "Christian VII's Palæ. Restaurering 1982 – 1996" (SES 1996). Palæets restaurering tildeltes Europa Nostra prisen i år 2000.


FlM overtog hvervet som Amalienborgs arkitekt i 1997 og var administrativ leder af restaureringen af Saly's Rytterstatue 1997-98. Dele af materialet fra FlM's efterfølgende plancheudstilling om retaure-ringen er gengivet i "Rytterstatuen på Amaliensborg Plads" (SES 1999).


FlM forestod hovedistandsættelsen af Ridehuset bag Chr. VII's Palæ 1998-1999, bygningsarbejderne i forbindelse med indretning af Frederik IX's arbejdsværelse i Amalienborgmuseet. Dertil programmering og indledende projektering af Kolonnaden samt sikring, genopretning og skadesbegrænsning af slottets sidebygninger og omgivende havemure med deres udbredte funderingsproblemer.


FlM varetog i sin tid i SES tilsynet med statens ejendomme på Færøerne.


I 2001 måtte FlM trække sig tilbage pga. alvorlig sygdom, og efter operation og restituering er han i sit tidlige "otium" igen fagligt aktiv med arkitektkonkurrencer og projekter til familie og venner. Dertil kommer musikkomposition og -udøvelse. Han har bla. sat musik til flere af Halfdan Rasmussens digte og er i vennelag en værdsat blues-og boogiepianist.

   

Illustrationer: tilrettelæggelse af billedsiden er igang og vil bl.a. omfatte :

Provianthuset: Trapper, gangbroer, elevatorer, Duetårnet, kobberbænk og Bjørn Nørgaards gulv, Amalienborg: Vestibulen i Chr. VII's Palæ, Rytterstatuen, Ridehuset skifertag og kobberarbejde, CVII lampe, kappekrog...

Tinggården 2: Forsamlingshus

Lynggården: Forsamlingshus

Sct. Nicolai Køge: Tagudskiftning, museum Lyderslev Kirke tårnrestaurering

Havnelev Kirke: modelfoto tårnrestaureringsforslag

Vråby Kirke: indv. og udv. restaurering

Endeslev Kirkeudv.rest.

Hellested kirke redskabsbygning

Magleby Kirke udv. restaurering

Arkitektkonkurrencer: Kalmar Konstmuseum uvidelse 2004 Besøgscenter Lund Domkirke 2009   Afskærmning af Jellingesten 2010 -

Gulatinget Besøgscenter 2011, Røldal Pilgrimscenter 2012

Peter og Katrines hus i Jyllinge

Jacob og Louis huse i Gentofte og Ganløse/Bastrup,

Eget sommerhus Niels Brynildsvej 3, Asserbo

Eget hus Strandvejen 166, Snekkersten


AS A KID


Mauris vel felis sit amet nisl accumsan congue a at mi. Donec vel ipsum quis mi

TODAY


Mauris vel felis sit amet nisl accumsan congue a at mi. Donec vel ipsum quis mi

FUTURE ME


Mauris vel felis sit amet nisl accumsan congue a at mi. Donec vel ipsum quis mi

- sit amet tincidunt lacus